• ESsweet GrooVia aanbieding
  • kennismakingspakket
  • 2 zakjes tafelzoetstof
header4
Wij besteden onze uiterste zorg bij de samenstelling van deze website. Door het verkrijgen van toegang tot deze website, alsmede het hierin vervatte materiaal en informatie, verklaart de gebruiker kennis te hebben genomen van onderstaande voorwaarden, deze te begrijpen, daarmee in te stemmen en daaraan gebonden te zijn.

De gebruiker is verantwoordelijk voor keuzes die hij maakt op grond van de informatie op de website alsmede voor het gebruik van die informatie. De gebruiker kan aan de informatie op de website geen rechten ontlenen. Deze website dient ter algemene informatievoorziening en kan, zonder voorafgaande toestemming of aankondiging, gewijzigd worden.

Intellectuele eigendom
De inhoud van deze website, waaronder onder meer begrepen teksten, foto's, illustraties, grafisch materiaal, (handels)namen en logo's zijn beschermd door het auteursrecht, merkenrecht en/of enig ander intellectueel eigendomsrecht.

Alle eigendomsrechten berusten bij ons of onze licentiegevers. De informatie op deze website mag uitsluitend door gebruiker zelf worden gebruikt. De gebruiker is het conform voorgenoemde rechten wettelijk niet toegestaan deze informatie over te dragen, te verveelvoudigen, te bewerken of te verspreiden, zonder vooraf schriftelijke toestemming van de houder(s) van het eigendomsrecht.

Gelinkte internetwebsites
Aan de gebruiker wordt medegedeeld dat informatie op websites waarnaar wordt gelinkt of verwezen, niet door ons wordt onderzocht of geanalyseerd. Wij dragen geen verantwoordelijkheid voor de informatie en/of inhoud van enige internetwebsites die gelinkt zijn aan deze website. Een link naar een andere website is uitsluitend bedoeld voor het gemak van de gebruiker.

Het verkrijgen van toegang tot en het gebruik maken van andere aan deze website gelinkte internetwebsites vindt op eigen risico plaats; Wij aanvaarden dienaangaande geen enkele verplichting of aansprakelijkheid. Wij behouden ons het recht voor om iedere link of informatie op deze website enig moment te wijzigen dan wel te verwijderen.

Geen aansprakelijkheid
Wij spannen ons in om nauwkeurige en actuele informatie op deze website op te nemen, maar kan geen garantie geven dat de beschikbare informatie volledig of juist is. Wij kunnen evenmin, hoewel wij er naar zullen streven om deze website permanent beschikbaar te hebben, enige aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele gevolgen van het (tijdelijk) niet beschikbaar zijn van de website.

Nadrukkelijk wijzen wij de gebruiker erop dat bepaalde informatie afkomstig is van externe bronnen. Wij wijzen uitdrukkelijk iedere aansprakelijkheid uit hoofde van niet-nakoming van een overeenkomst, onrechtmatige daad, risicoaansprakelijkheid of enige andere rechtsgrond af, voor alle directe, indirecte, incidentele, gevolg-, aanvullende en bijzondere schade, alsmede voor schade die op enigerlei wijze voortvloeit uit of samenhangt met de toegang tot en het gebruik van deze website, ongeacht of zij zich bewust waren van de mogelijkheid (tot het zich voordoen) van dergelijke schade.

Zuivere steviolglycosiden

ESstevia is specialist in zuivere steviolglycosiden en sinds de Europese toelating van steviolglycosiden in 2011 heeft de ontwikkeling ervan natuurlijk niet stil gestaan!

Elf steviolglycosiden zijn als zoetstof in de EU toegestaan. Het zijn stevioside, steviolbioside, rubusoside, dulcoside A, rebaudioside A, B, C, D, E, F en M.

Onder de eerste steviolglycosiden die in 2011 door de EU zijn goedgekeurd, was stevioside de pionier van op stevia gebaseerde zoetstoffen. Stevioside was de eerste omdat het de meest voorkomende steviolglycoside in steviabladeren is. Het probleem met stevioside is dat het een bittere nasmaak en een dropachtige nasmaak heeft.

Maar toen ontdekten de onderzoekers stevia-planten die opvielen in de massa. Ze hadden een hoger aandeel van het steviolglycoside rebaudioside A, dat beter smaakt dan stevioside en ook twee keer zo zoet is. Dat opende commerciële kansen voor reb A, dat tegenwoordig het meest gebruikte steviolglycoside is.

Omdat reb A zoeter is en beter smaakt, is het gemakkelijker te gebruiken. Daarnaast zijn er methoden om de resterende bitterheid te maskeren, evenals de dropachtige nasmaak.

Reb A was een grote stap voorwaarts voor steviolglycosiden als zoetstof. Maar al snel werd ontdekt dat de puurste vormen van reb A niet altijd het beste smaakten. Het begon de jacht op die anderen.

Een nieuw alternatief

Onderzoekers ontdekten steviolglycosiden rebaudioside D en M (reb D en reb M). Wetenschappers wisten al een tijdje van deze stoffen, maar het was pas nu, nadat het in 2017 in de EU was goedgekeurd, dat het een echt alternatief werd in de voedingsindustrie.

Reb D en M hebben meer glucose-eenheden gekoppeld aan steviol.

Steviolglycosiden zijn de zoete bestanddelen van de bladeren van de steviaplant. Ze bestaan ​​uit de stof steviol die via zogenaamde glycosidebindingen aan verschillende glucoseresten is gebonden. Stevioside heeft bijvoorbeeld verbindingen met drie glucosegroepen en reb A tot vier.

Reb M heeft in totaal zes glucosedelen. Het hoge aantal glucose-eenheden is een deel van de verklaring van de goede smaak van reb M. Studies tonen aan dat meer glucose-eenheden meer zoetheid en minder bitterheid produceren.

ESstevia levert steviolglycosiden zuiver in poedervorm of als oplossing in water. Het zuivere poeder is geweldig zoet ( ongeveer 300 x zoeter dan suiker) en geschikt voor het zoeten van warme en koude dranken en om mee te bakken en koken.

Vloeibaar is handig te gebruiken in warme en koude dranken als koffie, thee, yoghurt maar ook in smoothies of jam. De zoetjes zijn er voor warme dranken. Om met steviolglycosiden te bakken is er GrooVia kristal. Het lijkt op suiker en is zelfs een kristal. Naast deze heerlijk zoete producten levert ESstevia nog tal van andere stevia producten.

De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en om de toegang tot onze website te analyseren. Als u het ermee eens bent, klikt u op ‘Ok’. Om cookies te weigeren, klikt u op ‘Weigeren’. Voor meer info in onze privacy verklaring klikt u op ‘Meer informatie’.