• ESsweet GrooVia aanbieding
  • 2 zakjes tafelzoetstof
  • kennismakingspakket
header4

Sinds kort mogen steviolglycosiden van de Europese Commissie ook hier gebruikt worden als zoetstof. Goed nieuws, want steviolglycosiden bevatten geen calorieën en zijn de perfecte suikervervanger voor diabetici en voor iedereen die wil afvallen. Bovendien kan het gemakkelijk gebruikt worden om te koken en te bakken.

Winiefred Van Killegem is fan van stevia en vertelt je alles wat je moet weten over dit zoete plantje. Over de geschiedenis, teelt, bestanddelen, gezondheidsvoordelen… En natuurlijk gaat ze er mee aan de slag in de keuken. Winiefred zoekt naar de lekkerste recepten met de steviadruppels, -poeder en -blaadjes.

Milkshakes, confituur, koekjes, pannenkoeken met zelfgemaakte choco, sangria, chocomousse: Winiefred maakte van elke zoete klassieker een variant met stevia! En

natuurlijk blijft ze eerst en vooral kruidenvrouw: verse kruiden en heerlijke specerijen mogen niet ontbreken in haar recepten. 

Auteur Winiefred Van Killegem
Foto’s Marc Wauters
64 blz – prijs 11.50€
Uitgeverij Davidsfonds Leuven
NUR 440
ISBN 9789058268211


alt 

Als gevolg van de komende toelating van steviolglycosiden op de Europese markt, kunnen de afgebeelde artikelen in de webshop afwijken van de geleverde producten. Wij zijn momenteel hard bezig onze etikettering aan te passen aan de nieuwe wetgeving.

Goedkeuring stevia nog in 2011

Het Europees parlement heeft de autorisatie van steviolglycosiden, eerder door het
Standing Committee of the EC (besluit van 4 juli) gegeven, niet herroepen. Nu zal de autorisatie eerst worden gepubliceerd in het EFSA Journal. Na publicatie zal het nog 20 dagen duren voordat de autorisatie van steviolglycosiden in Europa een feit zal zijn. Vanaf 2 december zullen steviolglycosiden toegelaten worden op de Europese markt.

http://www.ezpress.be/news/10694/Nieuwe_zoetstof_steviolglycosiden_toegelaten_in_de_EU

Het werk van EUSTAS is dan nog niet klaar. Er wordt nog hard gewerkt aan een ruimere autorisatie en toelating van gedroogde bladeren en levende planten.

Onze website is geheel vernieuwd! Wij zijn er heel blij mee, volgens ons is de website een stuk overzichtelijker geworden.
Voor terugkerende klanten is het vervelend. Oude inloggegevens zijn helaas niet mee te nemen naar de nieuwe webwinkel. U kunt uw gegevens opnieuw invoeren door in de webshop, onder aan de pagina, bij inloggen webshop registreer dan hier aan te klikken. of volg deze link.
De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en om de toegang tot onze website te analyseren. Als u het ermee eens bent, klikt u op ‘Ok’. Om cookies te weigeren, klikt u op ‘Weigeren’. Voor meer info in onze privacy verklaring klikt u op ‘Meer informatie’.